Hvordan velge riktig diet - kosthold?


Personlig ernæring er buzzy - og ideen om å gjøre en DNA- eller avføringstest for å bestemme den beste dietten basert på genetikk eller fordøyelsessystem, høres imponerende ut. Men pass opp, sier mange eksperter.
"Det er ikke nok informasjon der ute eller studier ennå for å bekrefte deres effektivitet," sier Keri Gans, RDN, forfatter av "The Small Change Diet." Forskningen er fortsatt i sin barndom, så det er smartere å vente til vi har mer bevis før Du utlever kredittkortnummeret ditt.

I mellomtiden kan du gjøre en enkel test som fungerer like bra. Dette er hvordan:
Stacks Image 9
Hva er dine intensjoner.
"Se på dine grunner for å endre kostholdet ditt," Tror du på de etiske årsakene til å gå vegan eller unngår du bare animalske produkter fordi du tror det vil gjør deg mer sunn? Gi du opp gluten fordi en kjendis sier det hjalp med å gå ned i vekt eller tror du ærlig at du har en intoleranse? "Fokuser på det som betyr mest for deg" ikke hva andre mener er riktig
Velg en diet eller bare en endring i ditt kosthold.
Hvis du er nysgjerrig på en Paleo, lavkarbo, vegetarisk eller… diett, kan du prøve de i en kort periode. Eller hvis du er den typen som vurderer å kutte på karbohydrater eller kutte ut bestemte matvarer helt, prøv det. Men hvis du planlegger å gå den ruten, gjør kun en ting om gangen. Eliminer kun gluten eller bare meieri eller bare soya. Ikke gjør dem alle på en gang, ellers vet du ikke hvilken ingrediens som forårsaker endringene du føler.
Stacks Image 12
Følg det du velger for minst en måned.
Gi det omtrent en måned for at kroppen din skal tilpasse seg og begynne å føle effektene. Når det er sagt, hvis du kommer halvveis gjennom og føler at dette er helt feil, ikke tvinge deg selv - tydeligvis er dette da ikke det rette for deg.
Følg med det du gjør.
Den eneste måten å vite om dietten gjør en forskjell er å følge den. Du kan gjøre dette ved å registre det du spiser og hvordan du føler deg, mange mennesker liker å bruke en app. "en mat-tracker som MyFitnessPal )(Jeg bruker den aktivt) er en fin måte å dokumentere maten du har spist og hvordan du føler etter et måltid" men velg det som er lettest for deg. Men hvis du følger med og registre, kan dette være nyttig når du prøver å identifisere utløsende matvarer for visse medisinske forhold, eller andre forhold som ligger bak dit ønske om en kostholds endring, tretthet, hodepine, magesmerter eller et ønske om vekt nedgang.
Stacks Image 25
Sammenligne og evaluer.
På slutten av testen, ta en ærlig titt på loggene dine. Hvis du føler deg bedre enn du gjorde på din tidligere kostplan, og du vet at du kan fortsette dette, er dette sannsynligvis din personlige beste diett. Men vær oppmerksom på, "Du trenger ikke å sette en sluttdato på dette" Prøv disse endringer, se hvordan du føler deg, gi deg tid til å justere og velg om du vil prøve noe annet.
Da kan kostholdet ditt utvikle seg over tid for å tilpasse seg til din livsstil. Din plan er din plan, så gjør den uten at du må sette en etikett på den.
Det viktigste i en kostholds endring er at den skal føles riktig for deg, først da vil du lykkes.
Jeg bruker ordet diett/ kosthold, men kunne like godt sagt livsstilsendring, for husk hvis du vil lykkes så ikke sett en slutt dato. Man forbinder ofte en diet med et prosjekt som har en start dato og en slutt dato, en livsstilsendring som du tilpasser underveis hjelper deg resten av livet.

I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS