Tips om Apps for trening og kosthold


Jeg bruker forskjellige trenings apps og logg verktøy i min hverdag for å ha kontroll på trening, vekt, helse, karbohydrater, og kalori inntaket mitt, ser at det å bruker slike verktøy har hatt en stor motivasjons effekt, jo mer kunnskap og erfaring man får jo enklere blir det å motiver seg og lykkes med de mål man setter seg. Og så er det jo litt gøy å kunne vise andre hva mann oppnår 😊
Jeg bruker kun Apple produkter, iPhone, iPad, Apple Watch og Mac, men de fleste av de Apps jeg bruker er også tilgjengelig til Android.
For løpe, gå og fitness trenings så bruket jeg Runkeeper, i flere år, og er veldig tilfreds med den, hadde et pro abonnement som gjør at man kan sette mål og få en del mer statistikk på sin trening. I tillegg så brukte/ bruker jeg også Aktivitet Appen på Apple Watch
Runkeeper er veldig bra hvis man har fokus på fitness, løping og gå aktiviteter, men da jeg nu fokuser min primær trening på sykling så har jeg slutte og bruke Runkeeper og bruke kun Strava nu.

Når jeg sykler så bruker jeg en sykle computer fra WaHoo.
WaHoo har flere modeller i forskjellig pris klasser.
Har brukt WaHoo Elemnt bolt i flere år, enkel og bra.
Har bytte til Elemnt Roam i 2020, litt bedre skjerm og navigerings muligheter på denne. Stort pluss er at den har bedre batteri kapasitet og bedre skjerm.

Har fra slutten av 2019 skiftet helt over til og kun bruke Strava som trenings "Arkiv" og aktiv trenings App, mest fordi jeg ser at Strava passer meg best med mitt primær fokus på sykling.
Den funger veldig godt sammen med Wahoo sykle computer som automatisk oppdater Strava når jeg er ferdig med en sykkel tur.
Det samme med aktiviter fra Apple Watch.
Strava har også et veldig fint sosial nettverk som hjelper på motivasjonen.

Har siden høsten 2020 brukt en del virtuell sykle trening, ser at dette har vært en fin måte og vedlikeholde sykle trening gjennom periode med dårlig ute sykle forhold.

Har en Elite Zumo smart trener som sykkel rulle.

Bruker Rouvy "Indoor Cycling Reality" for virtuelle sykle ruter.
Denne passer meg beste da den har mange gode video virtuelle ture fra hele verden.
Man kan i også lage og laste opp sine egen virtuelle video ture til Rouvy.


Jeg bruke MyFitenessPal som matdagbok, her logger jeg det jeg spiser slik at jeg får en god oversikt over kalori og karbohydrat inntaket mitt, her har jeg et Pro abonnement, det gir en bedre oversikt over innhold i maten og bedre rapporter.

For vekt, blodtrykk og søvn bruker jeg utstyr fra Withings, Jeg er veldig tilfreds med de ting jeg bruker fra dem. De har en veldig god Apps som gir gode rapporter, i tillegg til at man også kan logge inn på web og få rapporter der også.
Oppdater automatisk Helse appen på min iPhone med målinger.

Alle data jeg samler fra de verktøy og apps jeg bruker synkroniseres med Helse appen på iPhone som da gir en veldig god total oversikt over aktivetet, trening, kalorier, vitaminer, ernæring med mer, jeg ser at det å kunne følge med har vært og stadig er en stor motivasjons driver.


Linker til de forskjellig verktøy som jeg bruker:


Artikkel oversikt

I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS