Kaloritelling og trening for å gå ned i vekt!


Jeg gikk ned 30 kg på 9 måneder. Kaloritelling, spise riktig og trening blev mine suksess faktor for å gå ned i vekt.

Jeg begynte min livsstils endring september 2015, etter en lang periode med til dels store helse utfordringer, da jeg begynte veiet jeg rundt 100 kg, mai 2016 var jeg ned på 69 kg. 69 kg er for lav vekt for meg så jeg har lagt litt på meg for å komme på min ideal vekt som er rundt 72 kg, Siden høsten 2016, har jeg ligget stabilt på rundt 72 kg.
Når man ønsker
å gå ned i vekt så må man finne seg et opplegg som passer for en selv, men en kombinasjon av trening og spise riktig er en stor del av fundamenter for de fleste.
Stacks Image 10
Kiloene sitter i spisingen og grammene sitter i treningen, for min del så er det endringen i mitt kosthold som har bidraget mest til min vekt nedgang, treningen er nesten som en bonus på toppen, de første 3 måneder gikk jeg ned ca 15 kg, i den perioden var det minimalt med trening, men stor fokus på endring i mitt kosthold, jeg fokusert på et helt 100% rent diabetes kosthold, fokus på fjerning av de usunne karbohydrater fra mitt kosthold, og øke de gode karbohydrater, de langsomme karbohydrater.
Målet mitt var å gå ned 25 kg på 9 måneder, målet mitt var å kunne leve og spise godt samtidige som jeg gikk ned i vekt, jeg ville kunne skeie ut en gang i blant, tro at det er viktig at man bruke litt tid på å gå ned i vekt, et vektnedgangs prosjekt er ikke et kortsiktig prosjekt men noe som skal vare, en livsstils endring som gjør at når man er i mål med sin vekt så skal man også klare å vedlikeholde den i fremtiden.
Man må få en bevist holdning til det man spiser, jeg er veldig glad i mat, og glad i å lage mat, det hjelper når man skal være bevist på det man spiser, jeg fokuser på å bruke mye grønnsaker i min mat, det fjerner mye av søtsuget, baker 90% av alt det brød jeg spiser selv så jeg er sikker på at når jeg spiser brød så inneholder det mye fiber, liten gluten og laktose.
Trening må også til, jeg begynte rolig med å gå en tur, mer eller mindre hverdag, med tiden merket jeg at formen min blev bedre, så sakte økte jeg til små løpe ture, i løpet av 3 måneder økte jeg til å løpe 3 til 4 gange i uken, frem til våren da sykle sesongen starte, da bytte jeg til sykle, syklet 3 til 5 gange i uken, da 9 måneder var gått hadde jeg nået mitt mål, pluss litt til, var gått ned 30 kg.
En nøkkel til suksess er å følge med på det man gjør, vei deg ofte, bruk en trenings app for å se din fremdrift på trening, bruk en mat app som teller kalorier, i starten er der mange rekorder å slå: brente kalorier, raskeste tid, antall skritt, lengste tur, beste runde tid og så videre, konkurrere med deg selv, det er den beste konkurransen, logg hver eneste tur du går, løper eller sykler, logg det du spiser og tell kalorier, husk mindre kalorier inn enn det du forbrenner er lik med vekt reduksjon😊
Stacks Image 20
Jeg fant motivasjon i å kunne følge med på de resultater jeg fikk og i å kunne kommuniser det med andre, det er derfor jeg har valgt å lagge denne bloggen, i tillegg håper jeg at det kan inspirer andre til å lykkes.
Det å gå ned i vekt og nu holde min ideal vekt, ved å spise riktig har blitt en ny livsstil for meg, med de resultater jeg har fått både en god vektreduksjon, bedre form, men ikke minst den helse effekt det har hatt for meg motiver meg daglig til å forsette med å spise og trene riktig, selv nu etter en jul og nyttår med mye god mat, ser jeg at ved å lage god mat riktig med fokus på å bruke riktig råvare, lage maten selv fra bunnen av så har jeg uten å fokuser på det kommet over jule og nyttår uten og ha gått opp i vekt!
Jeg tro at der ligger mye motivasjon i det å dele sine resultater med andre, når man fortelle det, så blir det sant, og ens egen fallhøyde blir større om man skulle gå mye opp i vekt igjen, jeg trener regelmessig, holder meg stor sett til den kalori grense jeg har satt meg, men under meg også å skei ut med litt ekstra godt i helgen.
Jeg er sikker på at jeg har lykkes fordi jeg har og stadig følge de regler jeg har satt for meg, fordi jeg forsetter å ha en sunt kosthold, fordi jeg har endret min livsstil og nu lever sunt, men ikke minst fordi jeg forsetter å måle min resultater, følge opp på mine mål, for meg så blev det ikke et diett prosjekt for å gå ned i vekt, men en helt ny livslang endring i min måte å leve på.

Mine beste tips til deg som ønsker å gå ned i vekt.
  1. Ikke la det bli et kort diett prosjekt men la det bli en livsstils endring som du kan leve med.
  2. Spis færre kalorier enn det du forbrenner, det er enkel matematikk, mindre inn og mer ut = laver vekt, spis riktig og du vil se resultater umiddelbart, du kan stadig spise godt men spis de riktig ting. Velg et sunt kosthold og hold deg til det.
  3. Tren regelmessig, gå, løpe, sykle eller tren på et treningssenter, finn den aktivitet som passer deg best, ikke la trening bli et stress problem.
  4. Finn et opplegg som passer deg å følg det, ikke gjør noe halvveis, loggfør alt, mål og del dine resultater.
  5. Bruk sosiale medier, skryt av deg selv, være stolt av dine resultater, du fortjener det, det er lov å være litt selvopptatt, det er ikke det samme som å være egoist, en stor livsstils ending krever at du fokuser på deg selv for å lykkes, det å dele din rekorder og treningsresultater på sosiale medier skaper fallhøyde og motivasjon.
  6. Tål å gå på trynet, det er ikke farlig å sprekke, husk det er ikke resultatet i dag som teller men resultatet på sikt som avgjøre om du lykkes, ikke fokuser på enkelt svingninger med på det langsiktige resultatet, det er den som ikke gir seg som lykkes.
  7. Tør å vise deg frem, aksepter den du er, bruk humor og åpenhet om det du gjør, det gjør det enklere å jobbe med vektnedgang.
Hvis du ønsker mer informasjon om sunt kosthold så har jeg skrevet en del om kosthold her <Mat og kosthold>



















I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS