Drikker du nok vann?


Drikker du nok vann? Viste du at vann kan hjelpe deg til å gå ned i vekt? Hvor mye vann drikker du hver dag? For de fleste voksne er svaret - Ikke nok!.
For min egen del så veit jeg at jeg ikke gjør det, selv om jeg veit at jeg burde det så «glemmer» jeg ofte å drikke nok vann, etter at jeg fikk kontroll på min diabetes så var jeg jo ikke lenger tørst hele tiden og da blir det til at jeg «glemmer» å drikke, men jeg trener på å bli bedre til å drikke jevnt, jeg veit at jeg IKKE er flink nok til å drikke nok vann når jeg trener, men jeg er bevist på det og det gjør at jeg prøver å gjøre noe med det. Har lest litt rundt hvor viktig det er å drikke vann og om effekten det kan ha på vekten min, hvordan kroppen min har det og hvordan det påvirker mitt meg i løpet av dagen.
Her er litt informasjon som er med på å inspirer meg til å bli flinkere til å drikke med vann.
Stacks Image 23
Ifølge noen estimater drikker gjennomsnittlig voksen mindre enn fem glass vann per dag; aktive voksne drikker mer vann enn deres mindre aktive jevnaldrende, men drikker fortsatt mye mindre enn de anbefalte 1 ½ til 2 L vann eller væske per dag som kroppen trenger.
Man må ikke drikker de 1 ½ til 2 L væske man trenger som vann, hvis man spiser mat som inneholder mye væske, som melon, så dekker det en del av den væske man trenger, men stadig så får de fleste av oss for lite væske i oss i løpet av dagen.
Forskning viser at der er en sammenheng mellom dehydrering og fedme: i en forsknings rapport publisert i et amerikansk familie magasin: Viser det at de som drakk minst vann hadde en høyer kroppsmasseindeks.
Uansett din vekt, drikke du mye vann hele dagen, slik at du holder deg hydrert vil gjøre at du har det bedre og at kroppen funger bedre. "Det er en sunn vane som er lett og billig."
Hvis du prøver å gå ned i vekt, er det fire forskningsstøttede grunner til å drikke mer vann:
Stacks Image 75

1. Drikke vann reduser kalorier.
Når det gjelder vekttap, kan det være vanskelig å gå ned i vekt ved å drikke kaffe, brus og sportsdrikker. Årsaken: Å velge disse drikkene frem for vann kan legge til kalorier (og kg).
På den andre siden, jo mer vann du drikker, jo færre kalorier trenger du, ifølge forskningen som ble publisert i Journalen Human Nutrition and Dietetics. I 2016-studien ble det funnet at de som drikker ett ekstra glass vann om dagen spiste 68 færre kalorier og de som drakk tre ekstra glass vann spiste 205 færre kalorier pr dag, noe som førte til ca et ½ kg vekttap per uke.
"Jeg har funnet ut at noen ganger kan folk tro at de er sultne når de er veldig tørst," sier professor Chang. "Drikke vann eller spise frukt og grønnsaker, som ha et høyt vanninnhold, kan bidra til å dempe sult følelsen og bidra til å holde deg hydrert."
2. Drikke vann reduser utmattelse.
For trøtt til å trene? Drikke et glass vann kan hjelpe deg til å komme opp av sofaen og trene. "Dehydrering kan få deg til å føle seg svak," sier Joan Salge Blake, EdD, diettist, klinisk lektor ved ernæring ved Boston University og forfatter av boken "Nutrition & You."
Økt vanninntak fra 1,2 liter til 2,5 liter i tre dager bidro til å forbedre humøret og redusere tretthet, ifølge en studie. Den samme studien fant også at drikke mindre vann var forbundet med dårligere humør, hodepine og tretthet - og ingenting stopper en trenings økt raskere enn hodepine, dårlig humør og følelsen av utmattelse.
Stacks Image 81
3. Drikke vann kan øke stoffskifte (Metabolisme)
Økt vanninntak kan også øke stoffskiftet. Forskning publisert i Journal of Endocrinology and Metabolism fant at drikking ½ L vann førte til en midlertidig 30 % økning i stoffskifte.
Så det og drikke halv liter vann hver dag kan hjelpe deg med å brenne 200 kalorier daglig.
En ny studie tvilte på originalen, men bemerket en liten økning i stoffskifte forbundet med å drikke kaldt vann (men ingen økning etter drikkevann ved romtemperatur). Selv om forskning om effekten av vann på stoffskifte er motstridende, mener Joan Salge Blake at vann aldri er et dårlig valg, og merker: "Vann er et viktig næringsstoff. Det er en forfriskende drikkevare med null kalorier. "
4. Drikke vann fyller på drivstoff under trening.
Det er en grunn til at man anbefaler å drikke ½ til ¾ L vann 2-3 timer før en trening, og ½ til ¾ L per times trening og ¼ til ½ L i løpet av 30 minutter etter å ha avsluttet en treningsøkt. "Hvis du prøver å trene når du er dehydrert, vil du ikke kunne oppnå topp ytelse," sier Joan Salge Blake.
Joan Salge Blake anbefaler å veie seg før og etter en treningsøkt: For hvert ½ kg som man går ned i vekt under en treningsøkt - som er alt vanntap - foreslår hun å drikke ¼ til ½ L vann. Fargen på urinen er også en viktig indikator for hydrering, ifølge Chang.
"Vanligvis vil urinen være veldig lysfarget hvis du er godt hydrert," sier hun. "Hvis urinen din er mørk, trenger du sannsynligvis mer vann."
Så der er en god del gode grunne til å drikke godt med vann i løpet av dagen, og her i Norge hvor vi har masser av godt vann i springen så er der ingen grunn til ikke å drikke nok vann, men ja man kan drikke for mye vann, drikker man unaturlig mye, skiller man ut salter og andre viktige stoffer fra blodet. Drikker man ekstremt mye vann, er det farlig og kan også være dødelig, men da skal man drikke mye, mye vann.I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS