Mental trening og Motivasjon


Sitat:
In the end, only three things matter: how much you loved, how gently you lived, and how gracefully you let go of things not meant for you.
-Buddha
Hvis man skal lykkes med å komme i gang med å endre sin livsstil er det viktig at man også jobbe med mental trening, sine tanker, sin selv motivasjon.
Det å motiver seg selv er vanskelig, så når man skal motiver seg selv er det viktig å vite hva som er de riktige tingene å gjøre, men minst like viktig er det å bli klar over hvilke ting som begrenser deg og holder deg tilbake.
Jeg innså tidlig at det mentale er en veldig viktig suksess faktor, jeg jobbet mye med den delen i starten av min prosess og jobber stadig med min mentale trening, der er alltid dage hvor det er vanskeligere å komme seg opp av sofaen, der hvor godteri skålen og tv frister mest, hvor man lure på på om det er verdt det. Det er her du skal finne en motivasjons faktor som passer for deg.

For min del så fant jeg, og finner min motivasjon på tunge dage, mye med utgangs punkt i tre ting.
1. Slutt å stille urealistiske forventninger til deg selv
Jeg tro at vi mennesker overvurderer hva vi klarer og få gjort på en dag, og undervurderer hva vi klarer og få gjort på et helt år. Ha tålmodighet. Vær god mot deg selv. Vit at veien blir til mens du går. Del elefanten opp i passen biter og ta små skritt i riktig retning hver eneste dag.
2. Slutt å sammenligne deg med alle andre
Det å hele tiden sammenligne seg med andre er en sikker kilde til tristhet og ulykkelighet. Ikke bry deg om hva andre gjør bedre enn deg. Konsentrer deg om deg selv og fokuser på styrkene dine i stedet for å bebreide deg selv for svakhetene. Husk at andre kan være til inspirasjon, men at det bare er én person du skal sammenligne deg med, og det er deg selv.
3. Slutt å gjøre det som er lettest i stedet for det som er riktig!
Gjør du det du alltid har gjort, vil du få det du alltid har fått. av og til må man tvinge seg selv til å gjøre det man minst ønsker. Velge andre veier enn minste motstands vei.

Og sist men ikke minst: Tro på deg selv, vær stolt av deg selv, vær glad for de små seire du har underveis, husk det å endre sin livsstil må gjøres et skritt av gangen.

Jeg lærte
også underveis at man skal gi seg selv mulighet til å nyte sofaen, ikke stress trene, livet skal være godt, der skal være plass til å nyte…

Et eksempel :
Et eksempel på hvordan jeg bruker de tre setninger i motivasjon:
En mørk og regnful høst dag i oktober, kl er ca 20:30, har akkurat publiser et innlegg, klar for sofaen, tenker jeg dropper trening i dag, det er jo en utrivelig mørk og regn full kveld i kveld, alle andre har jo for lengst benket seg i sofaen, men så..., ikke sammenlign meg med andre, trenger jo ikke noen lag tur, kan jo ta en rask 2,5 km, 25 min så kan jeg kaste meg i sofaen med god samvittighet, ikke stille urealistiske forventninger, på med ute klær, ikke velg den lettes veien, kom meg ut, og da jeg kom til første snu punkt, ca 1,5 km og kunne velge og ta kortes vei hjem, tenkte jeg først del gikk jo greit, dele opp elefanten i mindre biter, så la meg gå litt til, frem til neste snu punkt, da jeg var ved 2,5 km merket og kunne velge og gå til venstre og få 5 km eller til høyre og få 7 km gikk jeg helt automatisk til høyre og før jeg viste av det så var jeg hjemme og hadde fullført 7 km, og alle tre av dagens mål var i boks.
Kaster meg i sofaen, var stolt av meg selv for dagens liten seire :-)I use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on my site, analyse site traffic, and understand where my audience is coming from.

center image with CSS
Image with corners with CSS